sjieke mama small group training (SGT)

speciaal voor sjieke mama's

Voor wie?

Of je nu een mama to-be bent of een recent bent bevallen mama. 

De sjieke mama small group training is er voor alle mama's! 

 

Wat houdt het in? > functionele krachttraining

Tijdens een small group training, train je samen met max. 5 andere mama's. Met behulp van dumbbells, elastieken, minibands, kettlebells etc. worden verschillende spierversterkende oefeningen gedaan om de spieren in je lichaam te versterken.

 

Ren- en springoefeningen (bijv. burpees, jumping jacks, touwtje springen) slaan we bewust over. Dit soort oefeningen zijn tijdens de zwangerschap niet aan te raden en na de zwangerschap vaak niet meer fijn om te doen. Denk aan mama's die borstvoeding geven of  aan mama's die (nog steeds) last hebben van incontinentie na de bevalling.

 

Ben je zwanger? Dan werk je voornamelijk aan de versterking van je core en aan het versterken van de grote spiergroepen. Dit is extra van belang omdat je bindweefsel in je lichaam door het zwangerschapshormoon relaxine instabieler en 'slapper' wordt. Door je spieren te versterken kun je de instabiliteit beperken. Ook geven we specifieke aandacht aan je bekkenbodemspieren. 

 

Ben je recent bevallen? Dan richten we ons erop om je lichaam weer rustig terug in vorm te krijgen. Uiteraard wordt er altijd rekening gehouden met je lichamelijke belastbaarheid. Denk bijvoorbeeld aan een keizersnede die nog aan het genezen is of een eventuele diastase. 

 

Het doel is in ieder geval om samen fit te blijven, zodat je je zwangerschap zo fit mogelijk kunt doorlopen. Door te blijven sporten wordt je fysiek voorbereid op de bevalling. En na je bevalling helpen we je het sporten weer op te pakken, zodat je (weer) een fitte mama wordt en blijft! 

 

Als je eenmaal weer een fitte mama bent, wil je dat natuurlijk ook blijven. Je kunt dan gewoon lekker bij ons door blijven trainen. sjiek sportique is er voor alle vrouwen!

 

Wat sjiek sportique betreft, is er geen enkele reden om niet te sporten!

 

Locaties & tijden:

De small group trainingen vinden plaats in onze sjieke studio. Bij goed weer trainen we lekker outdoor en bij héél goed weer doen we de les in ons privé zwembad. 

 

De lessen vinden plaats op: 

  • Maandagavond om 20:00 uur
  • Woensdagavond om 19.30 uur

Wanneer starten? 

Je kunt ieder moment starten op basis van beschikbaarheid.


Starten na de bevalling? Bij een vaginale bevalling zonder complicaties kun je in principe na 6 weken al beginnen met sporten. Bij een keizersnede is dit meestal 8 tot 10 weken. 

 

Let op! Per groep is een beperkt aantal plekken beschikbaar (max. 6 personen).

Bij voldoende belangstelling zal er in onderling overleg een nieuwe groep gestart worden.

 

Vragen of gewoon nieuwsgierig? Neem contact met ons op.